Robin Van Persie, Fenerbahçe'yi Coşkuya Boğar...

Fenerbahçe, dünyanın en iyi santraforlarından birisi olan Hollandalı Robin Van Persie’yi transfer ederek, Avrupa futbol gündeminin ön sıralarına oturdu. Göze hoş gelen futbol stiliyle tanınan Van Persie, sarı lacivertlilerin forvet hattına büyük bir güç kattı.

Robin Van Persie, 1983 yılında Rotterdam’da doğdu. Profesyonel kariyerine 2001 yılında, Hollanda’nın büyük takımlarından Feyenoord’da başladı. 2001-02 sezonunda UEFA Kupası şampiyonluğu yaşadı. 2004-05 sezonunda Londra’nın ünlü takımı Arsenal’e transfer oldu, Topçular’ın kırmızı beyazlı formasını 277 maçta giydi, 132 gol attı; 2004-05 sezonunda F.A. Cup şampiyonluğu yaşadı. 2011-12 sezonunda 30 gol atarak gol kralı oldu. Arsenal tarihine adını altın harflerle yazdırmakla birlikte, 2012-13 sezonunun başında Manchester United’ten gelen transfer teklifini kabul edip Kırmızı Şeytanlar’a katıldı. İlk sezonunda Premier Lig şampiyonluğu yaşadı, 26 gol ile bir kere daha gol kralı oldu. Üç yıl oynadığı Manchester United’te toplam 105 maçta forma giydi, 58 gol kaydetti. Van Persie, Hollanda Ulusal Takımı formasını 98 kere terletti; 2010 Dünya Kupası’nda dünya ikinciliği, 2014 Dünya Kupası’nda dünya üçüncülüğü kazandı. Turuncu forma altında kaydettiği 49 gol ile, Hollanda ulusal takımının en fazla gol atan oyuncusu olma rekorunu elinde bulunduruyor.

Hollandalı golcü, son derece yüksek bir teknik beceriye sahip olmasıyla bilinir. Sol ayağıyla oynar, ayak hakimiyeti mükemmel olduğu için rakibe top göstermez, son vuruşların ustasıdır, kafa vuruşları çok etkilidir. Bazen, izleyenlere ‘imkansız’ dedirten ustalıkta goller atar. Bu yönüyle çok ünlüdür. Zira, her sezon ayın golü, haftanın golü, yılın golü gibi yarışmalarda dereceye girer. Golcülüğünün yanında takım arkadaşlarını gol pozisyonuna sokmaktan da hoşlanır. 

Van Persie, Manchester United’te oynadığı ilk sezon çok başarılı olmasına rağmen, son iki sezon boyunca sık sık sakatlandığı için ilk onbirdeki yerini koruyamadı ve Türkiye’ye gelmeyi seçti. Fenerbahçe’de sakatlık yaşamayıp beklenen formu yakaladığı takdirde, Sarı Kanarya’ya büyük güç katar; Şükrü Saracoğlu Stadyumu unutulmaz gollere sahne olur. Sezon başlayınca neler yapacağını hep birlikte göreceğiz… 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder