Deron Williams, Gösteriye Dallas Mavericks'te Devam Edecek

D-Will, Beşiktaş'ın unutulmaz yıldızı... Türk basketbolseverlerin unutamadığı efsane... Kariyerinde yeni bir sayfa açtı... Dallas Mavericks'e transfer oldu.

Beşiktaş Basketbol Takımı’nın sembol oyuncularından ABD’li yıldız Deron Williams bir süredir NBA gündeminin üst sıralarından inmiyor. Başarılı oyuncu, Temmuz ayında Teksas eyaletinin ünlü takımı Dallas Mavericks’e transfer oldu. NBA'da şampiyonluk kazanma arzusu olduğunu birçok kere dile getiren D-Will'in 2016 yılı hedefleri arasında ABD Ulusal Takımı ile 2016 Rio Olimpiyatları'nda ulusal takım forması giymek de var.

Deron Williams; 1984 yılında, West Virginia’da doğdu. Teksas’taki The Colony High School’da lise öğrencisiyken dikkati çekti, University of Illinois’de son derece başarılı bir NCAA kariyeri yaptı. 2005 yılında Utah Jazz formasıyla NBA’ya adım attı. Jazz forması altında büyük bir yıldız olmayı başardı. 2011 yılında Brooklyn Nets’e transfer oldu. Aynı yıl lock-out nedeniyle NBA’ya ara verilince, lock-out sona erene kadar Beşiktaş forması giydi. Beşiktaş'tan sonra Brooklyn'e geri dönen Williams, bu yaz Dallas Maverick’e transfer oldu. 

NBA'nın Seçkin Yıldızları Arasında... 
D-Will; NBA kariyeri boyunca birçok başarıya imza attı, oynadığı takımlarda asist (sayıya giden pas) ve sayı rekorları kırdı, oynadığı takımların unutulmaz oyuncuları arasına adını altın harflerle yazdırdı. İlk yılında All-Star Çaylak takımında oynadığı gibi, sezon sonunda Yılın En İyi Çaylak İlk Beşi içerisine girmeyi de başardı. Üç kere NBA All-Star olma başarısı gösterdi, 2008 yılında NBA All-Star Skills Challenge’de birinci oldu; kariyeri boyunca defalarca double-double yapmayı başardı. 2006-07 sezonunda Utah Jazz ile Northwest Division Birinciliği kazandı. 2011-12 sezonunda Brooklyn Nets formasıyla Charlotte Bobcats’a 57 sayı atarak rekortmenler arasına girdi.

ABD Ulusal Takımı Kadrosunda...
2007 yılından beri ABD Ulusal Takımı'nın değişmez oyuncuları arasından bulunuyor. 2002 yılında U18 kategorisinde FIBA Amerika şampiyonluğu, 2007 yılında FIBA Amerika şampiyonluğu, 2008 ve 2012 yıllarında Olimpiyat şampiyonluğu kazanarak ulusal takımda da parlak bir kariyere ulaştı. 2010 yılında Türkiye'de yapılan Dünya Kupası'nda sakatlığı nedeniyle yer alamadığı için kendisini seyretme şansı bulamamıştık.

Üstün Yetenekli, Altın Kalpli...
Ünlü basketbolcu; 1,91 boyunda ve point guard pozisyonda dünyanın en iyi oyuncularından birisi olarak gösteriliyor. Çok etkili asistleri (Sayıya giden pas) ve yüksek şut yüzdesiyle tanınmakla birlikte, topa olan üstün hakimiyeti ve dripling başarısıyla dünya basketbolseverlerinin en çok hayranlık duyduğu oyuncular arasındaki yerini koruyor. 2007 yılında eşiyle beraber kurdukları Point of Hope Vakfı aracılığıyla yardıma muhtaç çocuk ve ailelere yardım etmesiyle de büyük takdir toplamakta… Vakıf; kanser araştırmaları, burs sağlama, özürlü ve hasta çocuklara ilişkin yardım ve bilinçlendirme kampanyaları gibi çalışmalarda bulunuyor. 


Beşiktaş'taki Günlerini Hiç Unutmadı...
D-Will; 2011 yılında Beşiktaş’ta forma giydiği dönemde Türk basketbol seyircisinin gözünde o derece büyük bir popülariteye ulaştı ki, Beşiktaş’ta giydiği 8 numaralı forma Deron Williams adına emekli edildi. Toplam 15 maçta forma giyen büyük yıldız; Beko Basketbol Ligi’nde oynadığı 7 maçta 138 sayı 45 asist; FIBA EuroChallenge Kupası’nda oynadığı 5 maçta 123 sayı, 30 asist; Spor Toto Türkiye Kupası’nda oynadığı 3 maçta 56 sayı, 22 asist olmak üzere toplam 317 sayı 97 asist kaydetmişti.  FIBA EuroChallenge Kupası’nda BG Göttingen’e karşı 50 sayı atma başarısı göstererek Avrupa basketbolunun rekortmenleri arasına girdi. Siyah-Beyaz formayı giydiği dönemde Türkiye'deki basketbol tutkusuna duyduğu hayranlığı 'Beşiktaş'ın taraftarı muhteşem, deplasmanda oynadığımız maçlarda bile bizim taraftarımız bizi yalnız bırakmıyor. Bu çok ilginç. Taraftarlarımız sayesinde sanki deplasman maçlarında da evimizde oynar gibiyiz. Amerika'da büyük salonlarda büyük maçlar oynadım ama taraftar tarzları çok farklı. Avrupa'da basketbol taraftarı futbol taraftarı gibi. Çok iyi tezahüratta bulunuyorlar, şarkılar söylüyorlar. Amerika'da böyle şeyler yapılmaz.' sözleriyle dile getirmişti. Beşiktaş'taki günlerinin ardından dört yıl geçmiş olsa da, Beşiktaş'taki formasının emekli ayrıldığı günü, her yıl sosyal medyada saygıyla anmakta; Beşiktaşlı taraftarlar da kendisine sevgi mesajları yollamaya devam etmektedir.

Deron Williams; son iki sezon boyunca yaşadığı şanssız sakatlıklar nedeniyle formdan düştüğü için Brooklyn Nets'te tatsız günler yaşamaktaydı. Dallas Mavericks'e transfer olarak kariyerinde yeni bir sayfa açtı. Görülen o ki, 2015-16 sezonunda Beşiktaşılar'ın NBA'da destekledikleri takım Dallas Mavericks olacak. Bakalım, D-Will yıllardır takmayı arzuladığı NBA şampiyonluk yüzüğünü Mavericks'te kazanabilecek mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder