Mario Gomez, Kara Kartal'ı Yüksekten Uçurur...

Mario Gomez Garcia, 1985 yılında Almanya’da doğdu. Babası İspanyol, annesi Alman olduğu için her iki ülkenin vatandaşlığına sahip. Latin ekolünün yumuşaklığı ile Alman ekolünün fizik gücünü biraraya getirerek geliştirdiği oyun stili ile çok genç yaşlarda başarıya ulaştı, dünya futbolunun en büyük golcülerinden birisi oldu. Hafta başında Beşiktaş ile anlaşarak kariyerine Türkiye sahalarında devam etme kararı vermesi, futbol gündemimize bomba gibi düştü, yankıları hala sürüyor.

Gomez, profesyonel kariyerine 2003 yılında Stuttgart’ta başladı. Kırmızı beyazlı formayla 2006-07 sezonunda Bundesliga şampiyonluğu yaşadı, 2007 yılında Almanya’da Yılın Futbolcusu seçildi. 2009 yılında Bayern München’e transfer oldu, 2009-10 ve 2012-13 sezonlarında Bundesliga ve DFB-Pokal şampiyonlukları kazandı. 2010-11 sezonunda Bundesliga’da 28 gol atarak gol kralı oldu. 2012-13 sezonunda kırmızı-mavili formayla UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı. Son iki sezon Serie A’nın ünlü takımı Fiorentina’da forma giydi. Almanya Ulusal Takımı’nda 60 kere forma giydi, 25 gol attı. 2008 Avrupa Kupası’nda Avrupa İkinciliği, 2010 Dünya Kupası’nda Dünya Üçüncülüğü kazandı. 

Alman futbolcu; son on yıllık dönemde Avrupa’nın en parlak golcülerinden birisi olarak tanınıyor. Her iki ayağı ile gol vuruşları yapabilen ünlü santrafor, hava hakimiyetiyle tanınmakla birlikte, çapraz koşuları ve paslaşmayı seviyor. İkili mücadelelerde ayakta kalıyor, top hakimiyetini kaybetmiyor. Ünlü teknik adam Arsene Wenger ‘Gol vuruşu için gereken doğru yer seçimini başarıyla yapan, büyük bir bitirici’  olarak tanımlıyor Mario Gomez’i…

Beşiktaş, Demba Ba’yı sattıktan sonra daha iyi ve daha ünlü bir santrafor almayı başardı. Kağıt üzerinde santrafor boşluğunu büyük bir yıldızla kapatmış gibi görünse de, ne derece doğru bir hamle yapıldığını zaman gösterecek. Mario Gomez; sol kanattan Olcay ve Q7, sağ kanattan Gökhan ve Kerim, orta sahadan Sosa’nın paslarıyla sürekli olarak beslenecek, gol pozisyonları bulacak. Fiorentina’da yaşadığı şansızlıkları geride bırakıp, Bundesliga’daki formuna ulaştığı takdirde Beşiktaş’ı çok yükseklere uçarabilir; şampiyonluklar, kupalar, goller kazandırabilir. Mario Gomez, büyük bir futbolcu, usta bir golcü, tehlikeli bir hücum silahı… Siyah-beyazlı formayla Süper Lig’e büyük bir heyecan katacak.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder